-
حل معضل تورم تنها بر عهده بانک مرکزی نیست
رییس پیشین هیات مدیره بانک ملت اظهارداشت: اگر سیاستهای مالی و پولی همجهت و همراستا نباشند، نمیتوانند تأثیرگذاری مطلوبی بر اقتصاد کشور داشته باشند.
-
چالشهای بیرونی کار بانک مرکزی را برای مهار تورم سخت میکند
عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه لرستان گفت: هیجانات سیاسی و تحولات اخیر، بدون شک تأثیرات عمیقی بر انتظارات تورمی داشته و برنامههای بانک مرکزی را با اخلال مواجه کرده است.
-
بانک مرکزی نمیتواند به تنهایی انتظارات مردم را کاهش دهد
مدیرعامل پیشین بانک قرضالحسنه مهر ایران با اشاره به این موضوع که اگر میخواهیم فشار را از بانکها برداریم، اولین گام باید کاهش تورم باشد، گفت: سیاستهای پولی به خوبی اجرا شده و کنترل ترازنامه در یک سال و نیم اخیر بهبود یافته است.
-
راه مهار پایدار تورم کاهش هزینههای دولت است
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان بیان داشت: تا زمانی که دولت به کاهش کسری بودجه نپردازد، موفقیتی در زمینه کنترل تورم حاصل نخواهد شد و در زمان فشار تورمی، بهترین راهکار این است که کسری بودجه دولت از طریق کاهش مخارج تأمین شود.
-
بانک مرکزی مانع از افزایش شدید نرخ ارز شد
یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: اگر بانک مرکزی در بهمن ماه سال گذشته نرخ بهره را افزایش نمیداد، قیمت سکه و طلا به شدت افزایش مییافت.
-
سیاست بانک مرکزی نوسانات شدید بازار ارز را کنترل کرد
معاون بانک رفاه کارگران گفت: سیاستهای بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز با تمرکز بر کنترل نوسانات شدید دنبال شده است .
-
سیاست مالی دولت نباید برنامه کنترل تورم را تضعیف کند
عضو هیات علمی بازنشسته دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه یکی از عوامل کلیدی که به ماندگاری تورم در ایران کمک کرده، عدم توسعه تکنولوژی در داخل کشور است، بیان داشت: عدم هماهنگی بین سیاستهای پولی و مالی باعث میشود که تلاشهای بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی و تورم به نتیجه نرسد.
-
گام نخست کنترل تورم باید از کانال انتظارات برداشته شود
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه کاهش اعتبار بانک مرکزی، هزینه کنترل و کاهش تورم را در اقتصاد افزایش میدهد، بیان داشت: اولین راه در کنترل تورم باید از کانال انتظارات تورمی آغاز شود.
-
قیمت نفت بر سر دوراهی سقوط یا صعود
قیمت نفت خام برنت در اوایل ماه اکتبر و در پی تشدید تنشها در خاورمیانه به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه افزایش یافت و تنشها همچنان ریسکی صعودی و کلیدی برای قیمتها محسوب میشوند.
-
سیاستهای مالی دولت باید با سیاستهای پولی همراستا باشد
یک کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر لزوم هماهنگی بین سیاستهای پولی و مالی دولت، اظهارداشت: بانک مرکزی به عنوان نهاد مستقل و متخصص متولی حوزه پولی کشور، باید در گام اول سیاستهای پولی را با سیاستهای مالی همخوان و همگام کند.
-
موتورهای تولید تورم در اختیار بانک مرکزی نیست
عضو هیات علمی موسسه عالی آموزش بانکداری ایران گفت: گرچه حفظ ارزش پول ملی یکی از وظایف اصلی بانک مرکزی تعریف شده، اما واقعیت این است که موتورهای تولید تورم فقط در اختیار بانک مرکزی نیستند
-
بخشی از تورم در اقتصاد ایران وارداتی است
یک نماینده سابق مجلس با اشاره به اینکه بخشی از تورم در ایران ناشی از تورم وارداتی است که به دلیل حاکمیت دلار در دنیا اتفاق میافتد، بیان داشت: تورم بالا در سالهای متمادی، موجب شده مشکلاتی از جمله عدم بهرهوری و ناکارآمدی سیستمها در بخش دولتی و خصوصی در زیر لایههای تورم پنهان شوند.
-
عقبنشینی ۱۰ واحد درصدی تورم در سال ۱۴۰۳
سال ۱۴۰۳، یکی از پُرچالشترین سالها برای بانک مرکزی به ویژه از منظر کنترل تورم بود، با این حال گزارش بانک مرکزی و مرکز آمار نشان میدهد که نرخ تورم طی یک سال گذشته، حدود ۱۰ واحد درصد کاهش یافته است.
-
بازار ارز تجاری عرضه و تقاضا را متعادل میکند
یک نماینده سابق در مجلس با اشاره به اینکه در سالهای اخیر، اصلاح نظام بانکی و نظارت جدیتر بر بانکها مورد توجه قرار گرفته و این روند باید ادامه یابد، بیان داشت: ایجاد بازار ارز تجاری میتواند به ساماندهی بازار و ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا کمک کند.
-
عوامل خارجی مانع بانک مرکزی در راه کنترل تورم
تأثیر سیاستهای خارجی مانع از آن شده که بانک مرکزی به تنهایی به کنترل تورم و ثبات اقتصادی بپردازد.
-
بانک مرکزی به تنهایی نمیتواند بار کاهش تورم را به دوش بکشد
استاد اقتصاد دانشگاه اهواز با اشاره به لزوم همراهی سایر بخشهای دولت برای کنترل تورم، گفت: اقتصاد ایران با تورم ساختاری مواجه است، اما در برخی دورهها توانستهایم به تورم زیر ۱۰ درصد برسیم.
-
بانک مرکزی موفق به کاهش انتظارات منفی شد
یک کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه هدف اول ما باید این باشد که تورم را به میانگین بلندمدت برگردانیم، افزود: با وجود همه رخدادهای سیاسی، نرخ ارز به صورت انفجاری و رها شده نیست.
-
پیشبینی مثبت سازمان ملل از کاهش تورم در ایران
طبق اعلام سازمان ملل، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۴ به میزان ۳.۸ درصد برآورد شد و نرخ تورم سالانه ایران از ۴۵ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۳۳.۵ درصد در سال گذشته ۲۰۲۴ رسید.
-
چشمانداز تورم در آیینه آمارهای بانک مرکزی
آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد تورم ماهانه در آذرماه، کمترین رقم از ابتدای سالجاری تاکنون بوده است.
-
سیاست تثبیت دامنه نوسان نرخ ارز را کاهش داد
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این نکته که سیاستهای تثبیت اگر وجود نداشت، احتمالاً شاهد جهش بیشتری در نرخ ارز بودیم، گفت: اگر بانک مرکزی مسئول است و به صورت کارشناسانه عمل میکند، نباید تصمیمات سیاسی یا محلی، این تصمیمات قاطع را ناکارآمد کند.
-
بانک مرکزی در کنترل تورم به نتایج خوبی رسید
کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اقدامات صورت گرفته به منظور کنترل تورم، افزود: بانک مرکزی برای موفقیت در هدفگذاری تورمی باید اولاً بتواند ابزار پولی مناسب را انتخاب کند و ثانیاً استقلال لازم را برای اعمال این ابزارها داشته باشد.
-
میدان مین تورم انتظاری
تاثیر دغدغهمندی بانک مرکزی در مهار انتظارات را میتوان در برخی تدابیر و سیاستها و حتی اعلامیههای سیاستی این نهاد مشاهده کرد.
-
بانک مرکزی در اجرای سیاستهای پولی موفق بود
استاد اقتصاد دانشگاه خوارزمی با اشاره به اینکه بانک مرکزی هدفگذاری نرخ تورم را دنبال میکند، اما همزمان دولت با کسری بودجه مواجه است، تصریح کرد: بانک مرکزی در اجرای سیاستهای پولی موفق بوده، اما این موفقیت به شرطی کامل میشود که سیاستهای مالی دولت نیز به درستی اجرا شوند.
-
انتظارات چگونه به بازار ارز ضربه میزند؟
وجود انتظارات تورمی میتواند به عنوان عاملی تقویتکننده در تغییرات نرخ ارز عمل کند و انتظارات تورمی یکی از پیچیدهترین مفاهیمی است که میتواند به طور مستقیم بر نرخ ارز تأثیر بگذارد.
-
باید سایه سوداگری را از سر اقتصاد کم کنیم
رییس دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه تبریز گفت: تا زمانی که سوداگری در اقتصاد کنترل نشود، در مهار تورم با مشکل مواجه خواهیم بود.
-
انضباط مالی و بودجهای پیششرط مهار تورم است
یک کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به لزوم ایجاد انضباطهای بودجهای در دولت، افزود: نیاز به یک بسته تورمی داریم که شامل تعیین نرخ سالیانه تورم، خروج از استقراض بانکی و کاهش بدهی به بانکها برای ایجاد انقباض نقدینگی باشد.
-
مجلس با توجه به واقعیات لایحه بودجه را بازنگری کند
یک اقتصاددان با تاکید بر اینکه لایحه بودجه تقدیمی دولت به مجلس نسبت به گذشته از تنظیم و تدوین بهتری برخوردار است، بیان داشت: ساختار درآمدی لایحه بودجه نمیتواند توقعات سند برنامه هفتم توسعه و سیاستهای راهبردی را برآورده کند.
-
اعتماد به سیاستها افزایش یابد، انتظارات کنترل میشود
استاد اقتصاد دانشگاه کردستان شرایط اقتصادی به گونهای است که تحمیل میکند بانک مرکزی نتواند به طور کامل مستقل عمل کند، بیان داشت: در کشور ما، سیاستهای مالی و پولی به اندازه تأثیرات سیاسی نمیتوانند بر متغیرهای اقتصادی تأثیر بگذارند.
-
فقط نباید از بانک مرکزی توقع رفع تورم را داشته باشیم
یک کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است که اگر انتظار داریم بانک مرکزی مسئول تثبیت قیمتها و رشد اقتصادی باشد، باید ابزارهای لازم را نیز در اختیارش قرار دهیم.
-
اقتصاد جهان در مسیر رشد پایدار
بانک جهانی با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت مهمترین شاخصهای اقتصادی در ماه اکتبر، اعلام کرد که رشد جهانی طی سهماهه دوم سال ۲۰۲۴ میلادی بدون تغییر بوده و همان سطح رشد ۳ درصدی را حفظ کرده است.