-
تجربه نامطلوب اروپا از تامین مالی بانک محور
تراژیکترین تجربه تلخ و ویرانکننده ناشی از به کارگیری رویکرد تامین مالی بانک محور در اقتصادهای منطقه یورو، متعلق به اقتصاد اسپانیا است.
-
شوکهای خبری مدیریت انتظارات را دشوار میکند
عضو هیات علمی دانشگاه رازی با تاکید بر اینکه دولت باید از انتشار اخبار و اطلاعاتی که میتواند انتظارات تورمی را افزایش دهد، خودداری کند، افزود: هرگاه انتظارات افزایش یابد، میتواند به افزایش نرخ ارز و دیگر مشکلات اقتصادی منجر شود.
-
چه کسانی از التهاب بازار ارز نفع میبرند؟
آگاهسازی عموم مردم نسبت به شایعهسازی و تشخیص اخبار جعلی یا بزرگنماییشده، میتواند قدرت تأثیر عملیات روانی را کاهش دهد. پلتفرمهایی نظیر تلگرام، اینستاگرام، توییتر و سایر شبکههای اجتماعی، بستری مهم برای نشر سریع اخبار و شایعات هستند.
-
کنترل عوامل غیراقتصادی بازار ارز بر عهده کیست؟
استاد دانشگاه آرهوس دانمارک گفت: بانکهای مرکزی معمولاً در بازارها مداخله میکنند تا نرخ ارز را تثبیت کنند و به طور روزانه این کار به خوبی انجام میشود.
-
گفتوگو با عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی
عباس خندان، عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی، در گفتوگو با خبرنگار هفتهنامه تازههای اقتصاد، دیدگاههای خود پیرامون چالشها و موانع تقویت کارکرد سیاستهای پولی و ارزی را عنوان کرد.
-
سیاستگذاری نادرست ارزی چگونه اقتصاد کامبوج را زمینگیر کرد؟
یکی از چالشهایی که موجب افزایش سطح انتظارات منفی ارزی در کامبوج شد، عدم مدیریت صحیح و امکانسنجی غیربهینه در تخصیص ارز به تجار بود.
-
سنگ بنای حذف دائم بازار غیررسمی ارز گذاشته شد
پس از پنج دهه انفعال، بانک مرکزی سرانجام تصمیم به تغییر ریل سیاستگذاری در حوزه ارز و تبدیل شدن از یک بازیگر منفعل به یک سیاستگذار فعال گرفت.
-
گفتوگو با مدیر اداره نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی
امیر صابر احیایی، مدیر اداره نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی در گفتوگویی با خبرنگار هفتهنامه تازههای اقتصاد، سیاستها و اقدامات جدید بانک مرکزی در حوزه نظارت بر بانکها را تشریح کرد.
-
سایه کسری بودجه بر کل اقتصاد
عضو هیات علمی دانشگاه تبریز بیان داشت: کسری بودجه به عنوان یک عامل اصلی، نه تنها بر تورم تأثیر میگذارد، بلکه بر کل ساختار اقتصادی نیز سایه میافکند.
-
بانک مرکزی زمینه حذف بازارهای موازی ارز را فراهم کرد
مدیرعامل بانک تجارت با اشاره به این موضوع که بازار ارز تجاری با عملکردی شبیه بورس توانسته گرهگشاییهای جدی در وضعیت بازار ارز ایجاد کند، تصریح کرد: راهاندازی بازار ارز تجاری، به نظر من یکی از اقدامات بسیار مثبت و بنیادی است که باید اتفاق میافتاد.
-
گفتوگو با معاون اسبق نظارت بانک مرکزی
فرهاد حنیفی، معاون اسبق نظارت بانک مرکزی در گفتوگو با هفتهنامه تازههای اقتصاد، سیاستها و اقدامات بانک مرکزی در دوره اخیر را ارزیابی و راهکارهای خود برای بهبود کارکرد این نهاد را عنوان کرد.
-
حرکت تاجیکستان در مسیر تحقق رشد پایدار تا ۲۰۳۰
تاجیکستان، کشوری که زمانی درگیر جنگ داخلی بود، حالا در مسیر توسعه اقتصادی قرار گرفته، اما چالشهای بزرگی همچنان پیش روی این کشور قرار دارد.
-
تامین مالی زنجیرهای جایگزین بانکها میشود؟
تامین مالی زنجیره تامین، با جهان شمولی پُرسرعت و مثال زدنی خود، در آیندهای نه چندان دور، هژمونی تامین مالی بانک محور را با قدرت در هم خواهد شکست.
-
سایه هیجان بر نوسانات بازار ارز
بازار ارز غیررسمی طی ماههای اخیر با نوساناتی روبرو شده که نگرانیهایی را برای فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و مردم ایجاد کرده است.
-
کنترل بازار ارز ادامه یابد، نوسان نرخها متوقف میشود
استاد دانشگاه میسوری آمریکا با اشاره به لزوم ادامه اقدامات کنترلی در بازار ارز، معتقد است که وقتی مردم آزادند هر ارزی را که انتخاب میکنند نگه دارند، نرخ ارز در واقع نامشخص است.
-
تکانههای غیراقتصادی بازار ارز در کنترل بانک مرکزی نیست
طرح روی جلد شماره ۸۱ _ تکانههای غیراقتصادی بازار ارز در کنترل بانک مرکزی نیست
-
تازههای اقتصاد _ شماره ۸۱
تازههای اقتصاد _ شماره ۸۱
-
ریزش شدید ارزش روپیه پاکستان در کمتر از یک هفته!
از بزرگترین حوادث اقتصادی و مالی نشات گرفته و منتج از آشفتگی مزمن بازارهای ارزی پاکستان، کاهش ارزش روپیه بوده است.
-
حل معضل تورم تنها بر عهده بانک مرکزی نیست
رییس پیشین هیات مدیره بانک ملت اظهارداشت: اگر سیاستهای مالی و پولی همجهت و همراستا نباشند، نمیتوانند تأثیرگذاری مطلوبی بر اقتصاد کشور داشته باشند.
-
آثار تنشهای سیاسی مستقیما به بازار ارز منتقل میشود
کارشناس مسائل اقتصادی لبنان با تاکید بر اینکه طبیعی است که اقتصاد کشورها تحت تأثیر تنشهای سیاسی قرار بگیرد، بیان داشت: اقدامات بانکهای مرکزی میتواند پیامدهای بحرانها را بر بازار ارز کاهش دهند.
-
عبور موفق سیاستگذاران پولی دانمارک از دو بحران جهانی
بانک مرکزی دانمارک هر ساله در صدر رتبهبندی مستقلترین نهادهای پولی جهان در کنار سایر کشورهای پیشرفته جای گرفته و در دو بحران مهم بیست سال اخیر جهان، دانمارک کمترین کاهشهای نرخ برابری کرون در مقابل ارزهای مرجع را به ثبت رساند.
-
چالشهای بیرونی کار بانک مرکزی را برای مهار تورم سخت میکند
عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه لرستان گفت: هیجانات سیاسی و تحولات اخیر، بدون شک تأثیرات عمیقی بر انتظارات تورمی داشته و برنامههای بانک مرکزی را با اخلال مواجه کرده است.
-
سرریز ناترازیهای اقتصادی به نظام بانکی وارد میشود
سرریز ناترازیهای اقتصادی به نظام بانکی وارد میشود
-
اصلاح سیاستهای ارزی حرکت مثبتی توسط بانک مرکزی بود
عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به اینکه بازار ارز تجاری ایدهای مثبت است که میتواند به نفع صادرکنندگان باشد، بیان داشت: باید به ناترازیها در حاملهای انرژی و بانکها و نظام ارزی و ریالی توجه کنیم و جلوی روند رو به افزایش تورم و کاهش ارزش پول را بگیریم.
-
بانک مرکزی نمیتواند به تنهایی انتظارات مردم را کاهش دهد
مدیرعامل پیشین بانک قرضالحسنه مهر ایران با اشاره به این موضوع که اگر میخواهیم فشار را از بانکها برداریم، اولین گام باید کاهش تورم باشد، گفت: سیاستهای پولی به خوبی اجرا شده و کنترل ترازنامه در یک سال و نیم اخیر بهبود یافته است.
-
بانکداری ناتراز، نتیجه مصلحتاندیشیهای کوتاهمدت در اروپا
سهم بدهی دولت ایتالیا از خزانه بانک مرکزی این کشور در بازه زمانی آگوست ۲۰۰۸ تا آگوست ۲۰۱۱ بیش از ۴۵ درصد افزایش یافت و یکی از مهلکترین تجربههای ناترازی بانکی در تاریخ اروپای هزاره جدید، در طول بحران مالی ۲۰۰۸ در اقتصاد ایتالیا و اسپانیا رقم خورد.
-
مدیریت بانک مرکزی از بحرانهای ارزی جلوگیری کرد
عضو هیات علمی دانشگاه سمنان گفت: بانک مرکزی با ایجاد انضباط در حوزه بانکی توانست نقدینگی را کنترل و از تاثیر منفی آن بر بازار ارز جلوگیری کند.
-
نتایج مدیریت ارزی بانک مرکزی قابل توجه است
یک کارشناس مسائل پولی و بانکی با بیان اینکه، تدابیر و مدیریت بانک مرکزی، تا حد زیادی از بروز بحرانهای ارزی جلوگیری و نرخ ارز به طور نسبی مدیریت شد، افزود: سیاست تثبیت نرخ ارز که بانک مرکزی در دو سال اخیر به اجرا گذاشت، نقش مهمی در مدیریت بازار ارز ایفا کرد.
-
راه مهار پایدار تورم کاهش هزینههای دولت است
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان بیان داشت: تا زمانی که دولت به کاهش کسری بودجه نپردازد، موفقیتی در زمینه کنترل تورم حاصل نخواهد شد و در زمان فشار تورمی، بهترین راهکار این است که کسری بودجه دولت از طریق کاهش مخارج تأمین شود.
-
گفتوگو با مشاور اقتصادی رییسجمهور
حسین عبده تبریزی، مشاور اقتصادی رییسجمهور در گفتوگویی با هفتهنامه تازههای اقتصاد، به سوالات مطرح شده از سوی خبرنگاران پیرامون چالشها و اقدامات بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳ و مشکلات مدیریت ارزی و پولی در سال ۱۴۰۴، پاسخ گفت.