-
هشتاد و دومین شماره هفتهنامه تازههای اقتصاد منتشر شد
هشتاد و دومین شماره هفتهنامه تازههای اقتصاد منتشر شد
-
پیشتازی تامین مالی بانک محور در اقتصاد جهان
تامین مالی بانک محور، به طور مستقیم موجب افزایش ﻣﻄﺎﻟﺒﺎت ﻣﻌﻮق و ﻣﺸﻜﻮکاﻟﻮﺻﻮل و وقوع نرخ ﺑﺎﻻی تسهیلات غیرجاری ﺑﺎنکﻫـﺎ شده و سیطره تامین مالی بانک محور بر اقتصاد جهان، تجربیات تلخی را باز آفرینی میکند.
-
کاهش وابستگی به دلار چشمانداز اقتصادهای نوظهور
دلارزدایی به کاهش قابل توجه استفاده از ارز آمریکا در تجارت جهانی و معاملات مالی اشاره دارد، با این حال سهم دلار در ذخایر ارزی جهانی، به ویژه در بازارهای نوظهور، کاهش یافته است.
-
اقدامات بانک مرکزی در نظارت بر بانکها مثبت است
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر این نکته که یکی از دلایل ناترازی، عدم توانایی در رتبهبندی اعتباری و اعتبارسنجی صحیح است، تصریح کرد: بانک مرکزی در حوزه نظارت بر عملکرد نظام بانکی، اقدامات خوبی را انجام داده است.
-
گام نخست کنترل تورم باید از کانال انتظارات برداشته شود
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه کاهش اعتبار بانک مرکزی، هزینه کنترل و کاهش تورم را در اقتصاد افزایش میدهد، بیان داشت: اولین راه در کنترل تورم باید از کانال انتظارات تورمی آغاز شود.
-
بسیاری از مشکلات اقتصاد کشور در حوزه اختیارات بانک مرکزی نیست
بسیاری از مشکلات اقتصاد کشور در حوزه اختیارات بانک مرکزی نیست
-
پیمان پولی با روسیه، بهترین اقدام در شرایط فعلی است
پیمان پولی با روسیه، بهترین اقدام در شرایط فعلی است
-
گفتوگو با عضو کمیسیون اقتصادی مجلس
جعفر قادری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگویی با خبرنگار هفتهنامه تازههای اقتصاد، با اشاره به چالشهای سال ۱۴۰۳ بانک مرکزی در مدیریت بازارهای پولی و ارزی، دیدگاه خود را در خصوص بهبود کارکرد سیاستها اعلام کرد.
-
مسیر پُر پیچ و خم اقتصاد ازبکستان در نبرد با تورم
اصلاحات اقتصادی در ازبکستان پایههای اقتصاد بازار را تقویت کرد و فرصتهای جدیدی برای سرمایهگذاری و تجارت فراهم آورد و در سال ۲۰۲۰، بانک مرکزی ازبکستان سیاست هدفگذاری تورمی را به عنوان چارچوب اصلی خود اعلام کرد.
-
قیمت نفت بر سر دوراهی سقوط یا صعود
قیمت نفت خام برنت در اوایل ماه اکتبر و در پی تشدید تنشها در خاورمیانه به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه افزایش یافت و تنشها همچنان ریسکی صعودی و کلیدی برای قیمتها محسوب میشوند.
-
دلارزدایی از مبادلات مالی جهان سرعت گرفت
انعقاد پیمانهای پولی دو و چندجانبه، تشکیل پیمانهای اقتصادی و راهاندازی پیامرسانهای مالی مستقل از آمریکا، در دهه اخیر توسعه پیدا کرد و دلارزدایی باعث شده تا سهم دلار در پرداختهای بینالمللی و همچنین ذخایر کشورها کاهش یابد.
-
شهرت و اعتبار بانک مرکزی چه نقشی در کنترل تورم دارد؟
مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی معتقد است که اعتبار یک دارایی حیاتی برای بانک مرکزی است و بدون آن ممکن است سیاستهای اعمالی کماثرتر و اقتصاد بیثباتتر شود.
-
گفتوگو با مدیرعامل اسبق در نظام بانکی
مرتضی اکبری، مدیرعامل اسبق بانک قرضالحسنه مهر ایران، با حضور در تحریریه هفتهنامه تازههای اقتصاد، به سوالات مطرح شده پیرامون اقدامات و سیاستهای پولی و ارزی بانک مرکزی پاسخ داد و برخی راهکارها و موانع بر سر راه اجرای دقیق سیاستها را نیز ارائه کرد.
-
ذخایر ارز و طلای کشور با تلاش بانک مرکزی افزایش یافت
ذخایر ارز و طلای کشور با تلاش بانک مرکزی افزایش یافت
-
آثار تنشهای سیاسی مستقیما به بازار ارز منتقل میشود
طرح روی جلد شماره ۷۹ _ آثار تنشهای سیاسی مستقیما به بازار ارز منتقل میشود
-
تازههای اقتصاد _ شماره ۷۹
تازههای اقتصاد _ شماره ۷۹
-
بازگشت اعتماد به ابزارهای تامین مالی ارزی
بانک مرکزی با طراحی ابزار اوراق مرابحه ارزی، تامین مالی پروژههای صنعتی را تسهیل میکند و توسعه اوراق مرابحه ارزی یک تحول ساختاری در نظام تأمین مالی کشور ایجاد میکند.
-
سیاستهای مالی دولت باید با سیاستهای پولی همراستا باشد
یک کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر لزوم هماهنگی بین سیاستهای پولی و مالی دولت، اظهارداشت: بانک مرکزی به عنوان نهاد مستقل و متخصص متولی حوزه پولی کشور، باید در گام اول سیاستهای پولی را با سیاستهای مالی همخوان و همگام کند.
-
موتورهای تولید تورم در اختیار بانک مرکزی نیست
عضو هیات علمی موسسه عالی آموزش بانکداری ایران گفت: گرچه حفظ ارزش پول ملی یکی از وظایف اصلی بانک مرکزی تعریف شده، اما واقعیت این است که موتورهای تولید تورم فقط در اختیار بانک مرکزی نیستند
-
بازار ارز مقصد اول انتقال هزینه تکانههای سیاسی
استاد دانشگاه غازی آنکارا با اشاره به اینکه نخستین تأثیر تنشهای سیاسی بر اقتصاد کشورهای در حال توسعه، در بازار ارز مشاهده میشود، بیان داشت: سیاستهای بانکهای مرکزی به تنهایی برای مدیریت بحرانها کافی نیستند.
-
تلاش بانک مرکزی برای برقراری ثبات در میان تنشهای متعدد بینالمللی
تلاش بانک مرکزی برای برقراری ثبات در میان تنشهای متعدد بینالمللی
-
هشتاد و یکمین شماره هفتهنامه تازههای اقتصاد منتشر شد
هشتاد و یکمین شماره هفتهنامه تازههای اقتصاد منتشر شد
-
انتظارات منفی ارزی در اسکاندیناوی چگونه مهار شد؟
بانک مرکزی سوئد، نقش اصلی را در شکلگیری و اجرای سیاستهای موثر مدیریت و کنترل بهینه انتظارات منفی ارزی ایفا کرد و شهروندان سوئدی با اعتماد به مکانیزمهای مقابلهای دولت، به پایان زودهنگام بحران انتظارات ارزی منفی و کاهش ارزش پول ملی، کمک کردند.
-
دلارزدایی، پایان عصر کیمیاگری پول آمریکایی
دلارزدایی به عنوان یک مفهوم استراتژیک و فراگیر در نظام اقتصاد جهانی، امروز به یکی از اصلیترین اولویتهای توسعهای در اقتصاد کشورهای در حال توسعه تبدیل شده است.
-
بخشی از تورم در اقتصاد ایران وارداتی است
یک نماینده سابق مجلس با اشاره به اینکه بخشی از تورم در ایران ناشی از تورم وارداتی است که به دلیل حاکمیت دلار در دنیا اتفاق میافتد، بیان داشت: تورم بالا در سالهای متمادی، موجب شده مشکلاتی از جمله عدم بهرهوری و ناکارآمدی سیستمها در بخش دولتی و خصوصی در زیر لایههای تورم پنهان شوند.
-
سیاستگذاری بانک مرکزی از موج تورمی جلوگیری میکند
یک اقتصاددان لبنانی با اشاره به اینکه نخستین گام برای احیای اقتصاد و به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد، باید اصلاح نظام بانکی باشد، تصریح کرد: بانک مرکزی باید سیاستهایی را دنبال کند که زمینه تقویت سرمایهگذاریها، افزایش تولید و توسعه زیرساختها فراهم شود.
-
گفتوگو با کارشناس مسائل پولی و بانکی
محمدعلی رستگار، کارشناس مسائل پولی و بانکی در گفتوگویی با خبرنگار هفتهنامه تازههای اقتصاد، چالشها و موانع بر سر راه بانک مرکزی برای انجام ماموریتهای خود را برشمرد.
-
فشار بدهیهای ارزی دولت، اقتصاد مجارستان را زمینگیر کرد
مجارستان که زمانی پنجاه و هشتمین قدرت اقتصادی جهان بوده، از اواخر سال ۲۰۱۴ لقب یکی از متشنجترین اقتصادهای اروپایی را به خود اختصاص داد.
-
عقبنشینی ۱۰ واحد درصدی تورم در سال ۱۴۰۳
سال ۱۴۰۳، یکی از پُرچالشترین سالها برای بانک مرکزی به ویژه از منظر کنترل تورم بود، با این حال گزارش بانک مرکزی و مرکز آمار نشان میدهد که نرخ تورم طی یک سال گذشته، حدود ۱۰ واحد درصد کاهش یافته است.
-
زیرساخت بینظیر در روابط تجاری ایران و روسیه ایجاد شد
عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با اشاره به اینکه تراز تجاری ایران با روسیه که در گذشته به شدت منفی بود، با اقدامات انجام شده در حال مثبت شدن است، افزود: ایجاد تابلوی روبل و ریال در بازار ارز تجاری میتواند تأثیرات مهمی بر فعالیتهای تجاری و اقتصادی بین ایران و روسیه داشته باشد.