تولد،کودکی و نوجوانی ایو مرش در خانوادهای متوسط تحت رهبری مادر
"ایو نیکلای مرش"، در اول اکتبر ۱۹۴۹ در یک نیمه شب نسبتا سرد پاییزی، در شهر لوکزامبورگ در یک خانواده متوسط از لحاظ مالی متولد شد. پدرش مایک مرش، یک نجار و سازنده لوازم خانگی چوبی که در سال ۱۹۵۵، یعنی زمانیکه ایو ۶ سال بیشتر نداشت، در یک حادثه رانندگی دلخراش، ترک حیات گفت. مادرش امیلی لاناژ مرش، یک مددکار اجتماعی بود که پس از فوت همسرش، مدیریت خانواده ۵ نفره خود شامل دو دختر و دو پسر را بر عهده گرفت. درگذشت ناگهانی پدر بر روحیه ایو مرش به عنوان آخرین و کوچکترین عضو خانواده، اثر سوء و عمیقی گذاشته بود، به طوری که ایو تا ۱۰ سالگی به عنوان دانشآموزی ساکت، مضطرب و کمهوش شناخته میشد، اما تلاشهای بیوقفه مادر خانواده موجب شد که روح و روان ایو با انجام کاردرمانیها و گفتاردرمانیهای متعدد تحتنظر روانپزشکان و درمانگران حاذق اروپایی، به شکل قابلتوجهی بهبود یابد و به دانشآموزی پُرانگیزه و با استعداد مبدل شود. ایو مرش در سال ۱۹۶۷، تحصیلات دوران دبیرستان را در مدرسه معروف "لیکاردپری" لوکزامبورگ به پایان رساند و توانست در همان سال، به عنوان یکی از ۶۶۰ دانشآموز ممتاز برای دریافت بورسیه تحصیلی خارج از کشور، شناخته شود (بنیاد علم و فناوری لوکزامبورگ، ۲۰۲۴).
شکوفایی استعداد تحصیلی و دانشگاهی ایو مرش جوان در دانشگاه سوربن پاریس
ایو نیکلای مرش، در سال ۱۹۶۸ توانست بورسیه ملی وزارت فرهنگ، علوم، توسعه و تکنولوژی لوکزامبورگ برای آغاز تحصیلات دانشگاهی در فرانسه را به دستآورد و به عنوان دانشجوی مقطع لیسانس، وارد رشته اقتصاد و حقوق در دانشگاه ملی پاریس شد. ایو مرش بلافاصله پس از فارغالتحصیلی از این دانشگاه در سال ۱۹۷۱، توانست با کسب رتبه یک در آزمون ورودی دانشگاه پاریس، به مقطع کارشناسی ارشد رشته اقتصاد و حقوق بینالملل پا بگذارد. استعداد شگرف تحصیلی و نمرات درخشان ایو موجب شد که بتواند با جلب موافقت مقامات دانشگاه، همزمان مقطع کارشناسی ارشد رشته اقتصاد سیاسی را نیز در پانتهئون سوربن به پایان برساند. ایو پس از اتمام دو دوره فوق لیسانس خود در ۱۴ ماه، در اواخر سال ۱۹۷۲، با دریافت بورسیه کامل تحصیلی (تحصیلات رایگان+دریافت مقرری ماهانه)، مقطع دکتری حقوق اقتصادی و تجارت بینالملل را در همین دانشگاه آغاز و توانست در سال ۱۹۷۵، با دفاع از رساله خود با موضوع "تبیین تنشهای حقوقی در ساز و کارهای تجاری بینالملل"، به دوران درخشان تحصیلات آکادمیک خود پایان دهد.
خلاصهای از کارنامه دانشگاهی ایو مرش به شرح زیر است:
-کارشناسی اقتصاد و حقوق، دانشگاه ملی پاریس، ۱۹۷۱-۱۹۶۸
-کارشناسی ارشد اقتصاد و حقوق بینالملل، دانشگاه پاریس۱ پانتهئون سوربن، ۱۹۷۲-۱۹۷۱
-کارشناسی ارشد اقتصاد سیاسی، دانشگاه پاریس۱ پانتهئون سوربن، ۱۹۷۲-۱۹۷۱
-دکتری حقوق اقتصادی و تجارت بینالملل، دانشگاه پاریس۱ پانتهئون سوربن، ۱۹۷۵-۱۹۷۲ (انستیتو تاریخ و دانش لوکزامبورگ،۲۰۲۴)
تخصص مطالعاتی و فعالیتهای برجسته آکادمیک ایو مرش
ایو مرش بیش از چندین دهه است که در جایگاه یک مدرس حرفهای و زبردست دانشگاهی و پژوهشگر ارشد به فعالیت میپردازد. تخصص پژوهشی وی که در این سالها موجب برگزاری کلاسهای مختلف تئوریک پُرطرفدار دانشگاهی در فرانسه و لوکزامبورگ و چاپ مقالات معتبر علمی، یادداشتها و سرمقالات در نشریات مشهور و پُرتیتراژ جهان مانند گاردین، دلانو، نیویورک تایمز، واشنگتن پست، وال استریت ژرونال، بلومبرگ، دیپلما، رویترز و.. و همچنین ارائه سخنرانیهای علمی در کنفرانسهای متعدد آکادمیک در سراسر جهان شده است، متناظر بر موضوعات و مباحثی نظیر "حقوق اقتصادی"، "حقوق بینالملل"، "حقوق تجارت"، "حقوق تجارت بینالملل"، اقتصاد سیاسی بینالملل"، "سیاستگذاری کلان حقوقی-اقتصادی"، "راهحلهای حقوقی در بحرانهای مالی بینالملل"، "بانکداری حقوقی"، "تنشهای حقوقی در سرمایهگذاری"، "تامین مالی بهینه در صنعت بانکداری"، "بحرانهای بدهی" و "اصلاحات حقوقی اقتصادی و بانکی" بوده است (آکادمی مطالعات اجتماعی اروپا،۲۰۲۴).
همچنین مجموعه تالیفات چاپی و دیجیتال ایو مرش در این سالها، در حوزه اقتصاد، حقوق و بانکداری، بخشی دیگر از رزومه درخشان علمی وی را تشکیل میدهد:
*کتاب "اصلاحات نظارتی حقوقی در اقتصاد کلان"، ۱۹۸۸
*کتاب "درآمدی بر مفهوم حقوق اقتصادی"، ۱۹۹۰
*کتاب "سیاستگذاری کلان حقوقی-اقتصادی"، ۱۹۹۵
*کتاب "حقوق تجارت در لوکزامبورگ"، ۱۹۹۷
*کتاب "حقوق اقتصادی و تجارت بینالملل"، ۱۹۹۹
*کتاب "آنچه از اقتصاد سیاسی باید بدانید"، ۲۰۰۱
*کتاب "بحرانهای مالی بینالملل و تبیین راهحلهای حقوقی"، ۲۰۰۴
*کتاب "حقوق تجارت در اروپا"، ۲۰۰۵
*کتاب "آنچه از تامین مالی در تجارت بینالملل باید بدانید"، ۲۰۰۸
*کتاب "الفبای بانکداری حقوقی و الزامات آن"،۲۰۱۱
*کتاب "راهکارهای خروج از بحران در بانکداری بینالملل"، ۲۰۱۴
*کتاب "اصلاحات حقوقی در بانکداری لوکزامبورگ"، ۲۰۱۵
*کتاب "سیاستگذاریهای پولی در بانک مرکزی لوکزامبورگ"،۲۰۱۶
*کتاب "اصلاحات حقوقی در بانکداری اروپا"، ۲۰۱۷
*کتاب "اصلاحات حقوقی در بانکداری جهان"، ۲۰۱۹
*کتاب "بحران بدهی یونان، درسهای برای اقتصاد لوکزامبورگ"، ۲۰۲۰
*کتاب" بحران بدهی یونان، درسهایی برای اقتصاد اروپا و جهان"، ۲۰۲۰
*کتاب "رویکردهای حقوقی بحران آفرین در بانک مرکزی اروپا"، ۲۰۲۲
*کتاب "سیاستگذاری پولی، بانک مرکزی اروپا و چشمانداز آتی"، ۲۰۲۳ (آمازون، ۲۰۲۴)
مناصب شغلی و کاری ایو مرش تا قبل از ریاست بر بانک مرکزی لوکزامبورگ
-کارشناس ارشد بخش حقوقی، وزارت دارایی لوکزامبورگ، ۱۹۷۶-۱۹۷۵
-دستیار حقوقی و اقتصادی مدیرعامل اجرایی صندوق بینالمللی پول، واشنگتن، ۱۹۷۸-۱۹۷۶
-مشاور مالی-حقوقی نماینده دائم لوکزامبورگ در سازمان ملل متحد، نیویورک، ۱۹۸۰-۱۹۷۸
-نماینده دائم لوکزامبورگ در سازمان ملل متحد، نیویورک، ۱۹۸۱-۱۹۸۰
-معاون حقوقی و اقتصادی، وزارت دارایی لوکزامبورگ، ۱۹۸۳-۱۹۸۱
-قائم مقام وزیر در حوزه بازرگانی بینالملل، وزارت دارایی لوکزامبورگ، ۱۹۸۵-۱۹۸۳
-عضو ارشد شورای مرکزی مؤسسه پولی لوکزامبورگ، مرجع نظارت بانکی لوکزامبورگ، ۱۹۹۹-۱۹۸۳
-کمیسر دولتی و مسئول نظارت بر بازار سهام لوکزامبورگ، ۱۹۸۷-۱۹۸۵
- نماینده تام الاختیار و رابط بانک مرکزی، وزارت دارایی و بازار سهام لوکزامبورگ، ۱۹۸۹-۱۹۸۷
- نماینده تام الاختیار وزارت دارایی در طراحی معاهده ماستریخت، ۱۹۹۰-۱۹۸۹
-مدیر اجرایی خزانه داری لوکزامبورگ، بانک مرکزی لوکزامبورگ، ۱۹۹۲-۱۹۸۹
-معاون حقوقی و بینالملل، بانک مرکزی لوکزامبورگ،۱۹۹۵-۱۹۹۲
-رئیس اداره کل حقوقی کمیسیون اروپا، ۱۹۹۶-۱۹۹۵
-قائم مقام و نایب رئیس بانک مرکزی لوکزامبورگ، ۱۹۹۸-۱۹۹۶(بانک مرکزی اروپا،۲۰۲۲)
ایو مرش به ریاست بانک مرکزی لوکزامبورگ برگزیده شد
پس از پایان دوره ۱۳ ساله مدیریت ریموند کرش بر بانک مرکزی لوکزامبورگ، نخستوزیر وقت، ایو مرش را به عنوان گزینه نهایی در جهت تصدی این پست به پارلمان قانونگذاری این کشور معرفی کرد. در ۲۱ می ۱۹۹۸، جلسه رایگیری برای انتخاب رئیس جدید فدرال بانک لوکزامبورگ در ساختمان اصلی مجلس نمایندگان برگزار شد و ایو مرش با اکثریت آراء برای یک دوره قابل تمدید به عنوان رئیس بانک مرکزی لوکزامبورگ، برگزیده شد. بدین ترتیب، دوران مدیریت طولانی مدت ایو مرش بر این نهاد مالی و بانکی، از اول ژوئن سال ۱۹۹۸ آغاز و تا ۱۴دسامبر۲۰۱۲، به مدت ۱۴سال ادامه یافت. دوره ریاست مرش در مهمترین نهاد مالی لوکزامبورگ، مقارن با دوره ریاست آلن گرینسپن و بن برننکی در فدرال رزرو ایالات متحده بوده است (بانک مرکزی لوکزامبورگ، ۲۰۲۴).
اقدامات و چالشهای ایو مرش در دوره مدیریت بر بانک مرکزی لوکزامبورگ
*اجرای سیاستهای هوشمندانه مدیریت تورمی در دوره ریاست ایو مرش
ایو مرش در اولین اقدام پس از قرار گرفتن در پست ریاست بانک مرکزی، به سراغ برنامه هدفگذاری تورمی لوکزامبورگ در بازه زمانی ۴ سال پیشرو رفت. وی برای ارائه و دفاع از بسته پیشنهادی سیاستهای مهار تورمی خود، در ۱۷ ژوئیه ۱۹۹۸، به پارلمان قانونگذاری لوکزامبورگ رفت. وی در این جلسه اعلام کرد که برای دستیابی به اهداف ثبات قیمتی، هدفگذاری تورمی را انعطافپذیر و میانگین قیمتی فرانک لوکزامبورگ (واحد پول کشور قبل از یورو) را در مقابل ارزهای جهانی، به ویژه دلار، شناور میکند. طرح پیشنهادی مرش در ۴۷۰ صفحه و ۶۵ بند عملیاتی در حوزه مدیریت تورمی، به رای نمایندگان مجلس گذاشته شد و توانست با آراء اکثریت، به تصویب برسد و به عنوان دستورالعمل قانونی لازمالاجرا به وزارتخانههای متبوع و سازمانها و نهادهای مجری، ابلاغ شود. طراحی و پیادهسازی سیاستهای مهار تورمی در قالب این لایحه قانونی که ابتدا حمایت همهجانبه دولت و پارلمان این کشور همراه بود، موجب شد که در دو سال اول ریاست ایو مرش بر بانک مرکزی لوکزامبورگ، میانگین هزینههای خانوار که در فاصله زمانی ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۷، به سبب افزایش ناگهانی در قیمت انرژی و کالاهای اساسی نظیر اقلام خوراکی افزایش یافته بود، کنترل شود. بدین ترتیب مجموعه تصمیمات اجرایی بندهای عملیاتی۶۵ گانه ضدتورمی ایو مرش سبب شد که شاخص تورم کل، نرخ تورم تولیدکننده ( شاخص تورم تولید و صنعت)، شاخص قیمت مصرف کننده و از همه مهمتر، نرخ تورم کالاهای استراتژیک غذایی و خوراکیها در لوکزامبورگ در بازه زمانی ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۴ با روند کاهشی روبرو شده و برخی از این شاخصها تا مرز صفر درصد نیز تنزل یابند. همچنین ایو مرش در اواخر دور سوم ریاست بر بانک مرکزی لوکزامبورگ در سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱، با وجود ترکشها و پیامدهای منفی شدید و عمیق ناشی از بحران مالی سال ۲۰۰۸، به دلیل ابتکارعمل هوشمندانه، استفاده از ظرفیتهای کاملِ بالقوه حاکمیتی و علمی و تلاش مستمر و فراگیر در اجرای مفاد حقوقی و دستورالعملهای اجرایی بسته سیاستی مهار تورمی و آمادگی همهجانبه برای بازطراحی و اجرای مجدد سیاستهای پولی بهینه، توانست تا آخرین روز خدمت در فدرال بانک لوکزامبورگ، مولفههای تورمی را کنترل و نرخ تورم در بخشهای مختلف را در محدود هدفگذاری تعیین شده، مدیریت کند (انستیتوی تاریخ و دانش اقتصاد لوکزامبورگ،۲۰۲۴).
نمودار۱. وضعیت کلی روند نرخ تورم در اقتصاد لوکزامبورگ و چشمانداز آتی
(ناظر بر دوره مدیریت ایو مرش / ۱۹۹۸-۲۰۱۲)
منبع: https://www.statista.com/statistics/۳۸۱۰۷۱/inflation-rate-in-luxembourg/
*کنترل و مهار خارقالعاده نرخ رشد انتظارات کاذب اقتصادی در بحران مالی ۲۰۰۸
در بحران مالی سال ۲۰۰۸، بانک مرکزی لوکزامبورگ یکی از نهادهای پولی و مالی موفق اروپایی بود که توانست با مدیریت صحیح سازوکارهای اقتصادی کشور از طریق طراحی و اجرای سیاستهای پولی جدید که منتج به اثرات قابل توجه مثبت به ویژه در بحث مهار انتظارات کاذب شهروندان و فعالان اقتصادی در حوزه تورمی و بازار کار شد، عبور کم هزینه تری از این چالش مالی و اقتصادی جهانی داشته باشد، به طوری که به استناد آمارهای بانک جهانی، لوکزامبورگ جز ۳ کشور اول قاره سبز بود که کمترین تغییرات منفی محسوس در شاخصهای کلان اقتصادی را پس از بحران مالی ۲۰۰۸ تجربه کرد.
از ابتکارات مهم و اقدامات موثر بانک مرکزی لوکزامبورگ در این برهه حساس، طراحی و اجرای یک برنامه مدون فراگیر در حوزه مدیریت انتظارات اقتصادی شهروندان در جهت جلوگیری از وقوع وضعیت غیر قابل کنترل برای شاخصهای کلان اقتصادی این کشور بود. در مارس ۲۰۰۹، ایو مرش، با اعلام وضعیت فوقالعاده، راهبری تیم مدیریت بحران کابینه اقتصادی دولت لوکزامبورگ را به دست گرفت و با تدوین و ارائه یک بسته پیشنهادی اضطراری، در طی ۱۱ ماه، موفق به عبور از این بحران شد.
تیم تحقیقات بانک مرکزی لوکزامبورگ، بیش از ۷۵ درصد از دستورالعمل ها و محتویات عملیاتی این برنامه را معطوف به اجرای مکانیزم مهار و مدیریت کوتاهمدت و میان مدت انتظارات اقتصادی شهروندان و فعالان و صاحبان صنایع و کسب و کارهای این کشور کرده بودند، به طوری که ایو مرش در هوشمندانهترین اقدام خود و در جهت خنثی سازی انتظارات کاذب، اعلام تاسیس "صندوق ضمانت دارایی" کرد.
این صندوق متعهد شده بود که ۹۰ درصد از دارایی شهروندان عادی و ۸۰ درصد از سرمایه فعالان اقتصادی لوکزامبورگ را تحت برنامه ملی"بیمه پوشش تورم" قرار دهد. لذا با اطمینان بخشی به عموم مردم این کشور نسبت به حفظ ارزش داراییها و سرمایههایشان حتی در صورت تشدید بحران و افزایش شدید نرخ تورم و کاهش چشمگیر سطح تولید ناخالص داخلی و کاهش رشد اقتصادی، از تحرکات کاذب آنها جلوگیری کرد.
آمارهای منتشره بانک مرکزی اروپا نشان داد که طی ۱۱ ماه اجرای این برنامه، شاخص سیالیت نقدینگی لوکزامبورگ به شکل محسوس و معناداری کاهش یافت و اقتصاد لوکزامبورگ به راهبری و مدیریت ایو مرش، با بهبود سریع و پُرشتاب در وضعیت شاخصهای کلان اقتصادی خود، یکی از الگوهای موفق مدیریت انتظارات اقتصادی در تاریخ جهان لقب گرفت. (بنیاد مشاوران مالی و اقتصادی بریتانیا،۲۰۲۴)
*دریافت تسهیلات از بانک تسویه بینالملل در جهت بهبود بستر سرمایهگذاری در لوکزامبورگ
در مارس ۲۰۰۶، ایو مرش به پشتوانه عملکرد درخشان خود در بانک مرکزی لوکزامبورگ و ارتباط آکادمیک و پژوهش محورانه با بانک تسویه بینالملل، توانست توافقنامهای بین این نهاد مالی و دولت لوکزامبورگ را به مبلغ دو میلیارد یورو منعقد سازد. این قرارداد مشارکتی، در راستای اجرای اصلاحات بنیادین و توسعه اقتصادی و نهادی لوکزامبورگ، با ابتکار عمل، مدیریت و راهبری بانک مرکزی این کشور، به امضا درآمد. توافقنامه ۶ ساله با بانک تسویه بینالملل، موجبات حمایت فراگیر از سرمایهگذاریهای ثابت داخلی و خارجی و رشد اقتصادی پایدار در بازار کار لوکزامبورگ را فراهم کرد. در واقع، برنامه اقتصادی مورد حمایت بانک تسویه بینالملل با هدف حفظ ثبات شاخصهای کلان اقتصادی این کشور از طریق اصلاحات تضمینی پایدار، ایجاد فضایی برای سرمایهگذاری در حوزههای اجتماعی در عین حفظ پایداری مالی و تقویت حکمرانی و بهبود فضای کسب و کار در راستای تقویت رشد اقتصادی فراگیر در یک بازه ۶ ساله در لوکزامبورگ بود (اتحادیه بانکهای مرکزی جهان،۲۰۲۴).
نتایج عملی حاصل از این توافقنامه تسهیلاتی، تقویت رشد اقتصادی بیشتر، افزایش بهرهوری و رقابت، ارتقای مشارکت عمومی و بهبود دسترسی به خدمات و مشاغل با کیفیت بوده است. همچنین با اجرای این برنامه ۶ ساله، شاهد رفع چالشهای دولت لوکزامبورگ در زمینههایی نظیر تقویت انعطافپذیری در برابر تغییرات آب و هوایی، شفافیت و استقلال نهادهای حقوقی، اصلاحات نهادی در پایداری بخش انرژی، حاکمیت و محیط کسب و کار، سیاستهای پولی و نهادسازی مالی، توسعه بازارهای پولی و ارزی برای حمایت از گذار به سمت هدفگذاری تورمی و تقویت چارچوب احتیاطی کلان اقتصادی لوکزامبورگ برای تقویت انعطافپذیری مالی بودهایم (بانک تسویه بینالملل،۲۰۲۴).
*مخالفت شدید با توسعه قمارگونه رمز ارزها و پیشنهاد خلق ارز دیجیتال بانک مرکزی
ایو مرش، در آغاز هزاره جدید و ابتدای سال ۲۰۰۳ میلادی که هنوز کمتر اقتصاددانی از ماهیت و وجود خارجی بازار ارزهای دیجیتال باخبر بود، وی نسبت به تحرکات مخفی برخی بانکهای مرکزی جهان همانند فدرال رزرو و وزارت خزانهداری بریتانیا در جهت خلق و توسعه نوع دیجیتال دارایی رمزنگاری شده، در پشت پرده مناسبات سیاسی و اقتصادی هشدار داده بود.
ایو مرش فوریه ۲۰۰۳، در سخنرانی خود در مجمع رسمی مؤسسات مالی پولی در لندن اعلام داشت که گونه جدید و خزنده داراییهای قابل مبادله که به صورت ارزهای مجازی رمزنگاری شده در حال توسعهی قمارگونه و رونمایی هستند، به هیچ عنوان ماهیت پول نخواهند داشت و خطری بالقوه برای سرمایههای بانکهای مرکزی جهان محسوب میشوند. وی در ادامه ارزهای دیجیتال را به عنوان "مسابقه پُر آب و تاب کلاسیک کینزی" توصیف کرد و معتقد بود که در این نوع از دارایی، سرمایهگذاران بدون دانش و علم نسبت به وضعیت بسیار تاریک پیشرو، فقط آنچه را که دیگران به عنوان جذابترین کالا و محصول معرفی میکنند، خریداری خواهند کرد.
ایو مرش صنعت رمز ارزها را به مثابه طرحهای قمارگونه آقای پونزی میدانست و بیان کرده بود که سرمایهگذاران، صورت واهیانه، غیرعقلایی و کاملا تصادفی، به افزایش قیمت این داراییهای دیجیتال در آینده امیدوارند و معتقدند که خریدار بزرگتری برای فروش این کالا، قبل از سقوط اجتنابناپذیر آن، پیدا خواهند کرد. تحت این شرایط، VCها نوسانات شدیدی در ارزش از خود نشان میدهند و این امر بدان معنی است که نمیتوان به آنها به عنوان ذخیره ارزش اعتماد کرد.
وی همچنین هشدار داد که با توجه به علاقه نهادها و موسسات مالی اصلی جهان به این نوع از داراییها، در آینده شاهد تراکنشهای مشکوک بیشتری خواهیم بود که به راحتی، موجب اختلال در روند تبادلات بینالمللی میان کشورها شده و به سختی، قابل ردیابی و مهار هستند.
وی در پایان سخنان خود افزوده بود که به نظر میرسد که جهان مسیر غیرقابل برگشتی برای خلق و توسعه این نوع از داراییها انتخاب کرد، بنابراین تنها توصیه من این است که تا زمان را از دست ندادهایم، به فکر ایجاد یک سازوکار ملی و داخلی در درون بانکهای مرکزی خود برای ایجاد شکل جدیدی از داراییهای قابل استناد و ردیابی در قالب سرمایههای رمزنگاری شده باشیم.
بدین ترتیب میتوان فهمید که ایو مرش، از اولین بانکداران جهان بوده که قبل از رونق امروزی قابل مشاهده در بازار کریپتو و رمز ارزها، با هوشمندی نسبت به عملکرد آتی این بستر و ضرورت خلق ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (Central Bank Digital Currency/ CBDC) صحبت کرده بود. (دلانو،۲۰۲۳)
مناصب شغلی ایو مرش همزمان با مدیریت در بانک مرکزی لوکزامبورگ
به اعتقاد صاحبنظران و متخصصان مالی و بانکی در جهان، ایو مرش یکی از زبدهترین و هوشمندترین بانکداران مرکزی جهان بوده است. به همین دلیل، در حین مدیریت بر بانک مرکزی لوکزامبورگ، از تخصص وی در سایر نهادها نیز بهره برداری شده است:
-نماینده تام الاختیار دولت لوکزامبورگ در شورای مرکزی صندوق بینالمللی پول (IMF)، ۲۰۱۲-۱۹۹۸
-عضویت در شورای عمومی بانک مرکزی اروپا، ۲۰۱۲-۱۹۹۸
-عضویت در شورای حکام بانک مرکزی اروپا، ۲۰۱۲-۱۹۹۸
-عضو هیات امنای دانشکده مالی لوکزامبورگ( FLSF ) ۲۰۰۶-۲۰۱۲
- نایب رئیس هیت مدیره شرکت بینالمللی مدیریت نقدینگی اسلامی (IILM) ۲۰۱۰-۲۰۱۲
-رئیس مشترک گروه مشورتی منطقهای شورای ثبات مالی اروپا، ۲۰۱۱-۲۰۱۲
-رئیس مجمع علمی و مطالعاتی بانک مرکزی لوکزامبورگ، ۲۰۱۱-۲۰۱۲(بلومبرگ،۲۰۲۴)
فعالیتهای ایو مرش پس از بازنشستگی از بانک مرکزی لوکزامبورگ
ایو نیکلای مرش، در چهاردهم دسامبر۲۰۱۲ و پس از ۱۴ سال حضور طولانی مدت، فعال، مستمر و مثمرثمر در مقام ریاست بانک مرکزی لوکزامبورگ، با وجود تمایل و درخواست نخستوزیر وقت این کشور برای تمدید دوره ماموریت وی، از این نهاد مالی و بانکی بازنشسته شد و بلافاصله به عنوان مشاور ارشد ریاست جدید فدرال بانک لوکزامبورگ، منصوب شد. ایو مرش از سال ۲۰۱۲ تا به امروز، در سمتهای شغلی و علمی زیر، مشغول به فعالیت بوده است:
-عضویت در هیئت اجرایی بانک مرکزی اروپا،۲۰۲۲-۲۰۱۲
-استاد افتخاری رشته حقوق بینالملل و اقتصاد سیاسی، دانشگاه لوکزامبورگ، ۲۰۱۲-ادامه دارد
-نایب رئیس بانک اروپایی بازسازی و توسعه (EBRD)، ۲۰۱۲-۲۰۱۴
-عضو کمیته مدیریت بانک سرمایه گذاری اروپا (EIB)، ۲۰۱۳-۲۰۱۸
-پژوهشگر ارشد حقوق و تجارت بینالملل، صندوق بینالمللی پول، ۲۰۲۱-۲۰۱۳
-عضو هیات مدیره بانک توسعه شورای اروپا (CEB)، ۲۰۱۴-۲۰۲۳
-عضویت در دپارتمان حاکمیت بانک مرکزی (کارگروه پژوهشی بانکداران مرکزی)، بانک تسویه بینالملل، ۲۰۱۵-ادامه دارد
-رئیس صندوق بینالمللی توسعه کشاورزی (IFAD)، ۲۰۱۶-۲۰۱۸
-عضو هیات امناء موسسه سیاست اروپا (IEP)، ۲۰۱۸-ادامه دارد
-نماینده دولت لوکزامبورگ در بانک جهانی،۲۰۲۰-ادامه دارد
-پژوهشگر ارشد حقوق و اقتصاد، بانک تسویه بینالملل،۲۰۲۱-ادامه دارد (آکادمی مطالعات اجتماعی اروپا،۲۰۲۴)
منابع:
-
https://www.cvce.eu/en/histoire-orale/unit-content/-/unit/c۶۵e۹۲۳d-۲c۸c-۴۸۱۸-۸۶۳۶-bbd۸af۸۱ab۵۸
-
https://www.eui.eu/people?euiS=۱&people%۵Bquery%۵D=Yves%۲۰Mersch
-
https://www.amazon.com/Books/People/Yves_Mersch
-
https://www.eca.europa.eu/sites/FinancialGovernanceEU/Documents/Yves-Mersch.pdf
-
https://londonspeakerbureau.com/speaker-profile/yves-mersch/
-
https://delano.lu/article/delano_mersch-says-cryptocurrencies-ponzi-schemes
-
https://www.ft.com/stream/c۲۵۰۳۷f۴-b۹۷f-۴۴۰e-۸۰۰۳-۹۵c۶ea۳b۶۳ac
-
https://www.statista.com/statistics/۳۸۱۰۷۱/inflation-rate-in-luxembourg/
-
https://tradingeconomics.com/luxembourg/consumer-price-index-cpi
-
https://tradingeconomics.com/luxembourg/producer-prices
نظر شما