سه‌شنبه ۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۴
دیپلماسی ارزی بانک مرکزی به کمک تجار ایرانی آمد

عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به اینکه بانک مرکزی با وجود حوادث متعدد سیاسی، توانست بازار ارز را به ثبات برساند، افزود: دیپلماسی ارزی بانک مرکزی به ویژه در کشور عراق، توانست مشکلات تجار ایرانی را حل کند.

در سال‌های اخیر، اقتصاد ایران با چالش‌های متعددی مواجه بوده است که نوسانات نرخ ارز یکی از بارزترین این چالش‌ها به شمار می‌آید. تأثیرات سیاسی و تحولات بین‌المللی، به ویژه در منطقه خاورمیانه، به طور مستقیم بر قیمت ارز تأثیر گذاشته و نوسانات شدیدی را در بازار ایجاد کرده است. در این میان، بانک مرکزی به عنوان نهاد اصلی سیاست‌گذاری اقتصادی، وظیفه مهمی در مدیریت این نوسانات و حفظ ثبات اقتصادی بر عهده دارد. در چند ماه گذشته، با وجود وقوع رویدادهای سیاسی و اقتصادی سنگین، نرخ ارز در ایران نسبتا باثبات باقی مانده است. این ثبات به‌ ویژه در شرایطی که فعالان اقتصادی و تجار به دنبال پیش‌بینی‌پذیری در بازار هستند، اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند. در این راستا، اقدامات بانک مرکزی در جهت تامین نیازهای ارزی، راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و تقویت دیپلماسی ارزی، به عنوان ابزارهایی برای مدیریت بازار ارز و کاهش اثرات تحریم‌ها، مورد توجه قرار می‌گیرد. در گفت‌وگو با رامین پولادرگ، عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق به بررسی تاثیرات سیاسی بر نرخ ارز و ارزیابی اقدامات بانک مرکزی در ایجاد ثبات و پیش‌بینی‌پذیری در بازار ارز پرداختیم.

یکی از چالش‌های سیاست‌گذار، تاثیرپذیری نرخ ارز از مسائل سیاسی و تحولات بین‌المللی است. با توجه به ثبات نرخ ارز در یکسال اخیر با وجود حواشی متعدد سیاسی و امنیتی، به نظر شما اقدامات بانک مرکزی تا چه اندازه موثر بوده است؟

مسلماً از لحاظ سیاسی وضعیت پُرتلاطمی داشتیم و مسائل سیاسی در خاورمیانه به شدت بر نرخ ارز تاثیرگذار بوده است. با این حال، به نظر می‌رسد که بانک مرکزی در این شرایط، عملکرد خوبی داشته و توانسته است به تثبیت نرخ ارز کمک کند.

در خصوص پیش‌بینی‌پذیری بازار ارز، آیا بانک مرکزی توانسته است بازار را در یک مسیر منطقی قرار دهد؟

در یک‌سال اخیر، تلورانس تثبیت ارز ثابت بوده و در محدوده ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان نوسان داشته است. اگرچه در برخی زمان‌ها افزایش قیمت‌های هیجانی اتفاق افتاده، اما به طور کلی به نظر می‌رسد که بازار در این مدت قابل پیش‌بینی بوده است.

درباره اقدامات بانک مرکزی در حوزه ارز، مانند راه‌اندازی مرکز مبادله و تقویت دیپلماسی بانکی، این اقدامات تا چه حد موثر بوده و باید ادامه پیدا کند؟

من دیپلماسی ارزی بانک مرکزی را مثبت ارزیابی می‌کنم، به ویژه در کشور عراق. این دیپلماسی توانسته است مشکلاتی را که به وجود آمده بود، حل کند و به تجار ایرانی کمک کند. البته باید توجه داشت که هماهنگی بین ارگان‌های مختلف نیز ضروری است.

برخی معتقدند بازار ارز باید تک‌نرخی شود. با توجه به واقعیت‌های موجود در اقتصاد ایران، نظر شما در این باره چیست؟

تک‌نرخی کردن ارز یک هدف مثبت است، اما باید به عنوان یک هدف بلندمدت در نظر گرفته شود. عجله در این مورد ممکن است باعث شوک اقتصادی شود. بنابراین، باید به تدریج به سمت این هدف حرکت کنیم.

درباره پیمان‌های پولی، به ویژه پیمان پولی با روسیه، توسعه اینگونه مناسبات تا چه اندازه می‌تواند اثر تحریم‌ها را کاهش دهد؟

این پیمان‌ها ابزارهایی برای مقابله با تحریم‌ها هستند و ما در این زمینه عملکرد خوبی داشته‌ایم. کشورهای دیگری مانند روسیه نیز اقداماتی مشابه را انجام می‌دهند که نشان‌دهنده اهمیت این نوع همکاری‌هاست.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha